Ochii vorbesc despre sănătatea ta
Știai că ochiul uman este al doilea organ după creier, din prisma complexității sale? Dar că în fiecare oră, ochiul poate procesa 36.000 de biți de informații? Este atât de interesant să pătrunzi prin această fereastră și să afli cum ne diferențiem datorită chiar culorii ochilor, în față aceluiași context, încât îmi permit să ofer informațiile culese pt acest subiect.
Culoarea ochilor tăi este o trăsătură determinată de cantitatea de melanină și tipul de pigment din iris, o membrană subțire care poate varia în nuanțe de la albastru la maro
Doar 8% din populația globului se naște cu ochi albăștri. Profesorii Universității din Copenhaga au descoperit că oamenii cu această culoare a ochilor au un strămoș comun, ale cărui gene au suferit mutații genetice în urmă cu peste 7000 de ani. Interesant este că ochii albaștri nu conțîn pigment în această nuanță, ci prezintă un nivel prea scăzut de melanină, substanță care colorează irisul. Verdele este cea mai rară culoare a ochilor. Circa 2% din populația pământului se naște cu această nuanță a irisului. La polul opus se află ochii căprui, cu nuanță cea mai comună a irisului.
În urmă unor cercetări medicale s-a concluzionat că persoanele cu ochii închiși la culoare au un risc mai mare de a face cataractă, iar cele cu ochii albăștri sunt predispuși la vitiligo. În schimb, dacă aveți ochii negri sau căprui este posibil să fit mai sensibili la alcool, decât persoanele cu ochi albaștri sau verzi, care fac față mai bine acestui viciu.
Se spune că femeile cu ochii deschiși la culoare suportă mai bine durerea, decât celelalte, iar bărbaţii pot citi în general mai mult decât femeile. Ce interesant, nu I așa?
Indiferent ce culoare au ochii tăi , e util să observi orice mică schimbare se petrece cu ei. Însăși modifcarea culorii ochilor ar putea fi un motiv de îngrijorare . Dacă observați o roșeața în partea albă a ochilor ar putea fi vorba de alergii nediagnosticate. Dacă ochii se fac gălbui, este posibil să fie vorba de probleme la ficat. Dacă un singur ochi și-a schimbat culoarea ar putea fi semnul unei boli genetice.
Dar, dacă ochii dumneavoastră au avut întotdeauna culori diferite nu aveți motive de îngrijorare.
Nutrienții, precum acizii grași omega-3, luteină, zincul și vitaminele A și E ajută la prevenirea problemelor de vedere legate de înaintarea în vârstă.
Pentru a obține acești nutrienți, puteți completă dietă zilnică cu: legume cu frunze verzi cum ar fi spanacul, alături de peste, ouă, nuci, fasole, portocale și alte citrice.
Este mai puțin cunoscut faptul că și ochii pot fi afectați de radiațiile puternice ale soarelui. Aceste neplăceri pot fi prevenite prin constanța protecție.În vacanțele verii să țineți cont că soarele emite radiații ultraviolete de aproximativ trei ori mai puternice decât iarnă. Aceste informații, sper să va îmbogățească sau va reactualizeze cunoștințele despre organism și importanta prevenției.